Perhekummitoiminta

Olet tärkeä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kampanja, jossa haemme uusia perhekummeja lapsiperheiden tueksi. Lue lisää www.olettärkeä.fi

Autetaan perheitä yhdessä ajoissa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri on järjestänyt jo kahden vuoden ajan lapsiperheitä tukevaa perhekummitoimintaa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Oman perhekummin voivat saada odottavat ja alle kouluikäisten lasten perheet, jotka tarvitsevat tukea arkeensa.

Miksi perhekummeja tarvitaan?

Lapsiperheiden yksinäisyys ja sosiaalisen tuen puute on lisääntynyt Suomessa. Monella vanhemmalla ei ole muita auttajatahoja kuin viranomaiset. Lastensuojelun asiakkaana Suomessa on jo yli 78 000 lasta ja nuorta. Julkisten palvelujen avulla on kuitenkin mahdotonta vastata kaikkeen avuntarpeeseen.

Silloin kun perheen ongelmat ovat vielä pieniä, voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Tällaista apua on myös helppo ottaa vastaan. Perhekummien avulla ehkäistään ongelmien kasautumista ja vaikeutumista.

Millaiset perheet tarvitsevat perhekummia?

Perhekummin saava perhe voi olla esimerkiksi

  • perhe, jolla ei ole riittäviä tukiverkostoja
  • yksinhuoltajaperhe
  • maahanmuuttajaperhe
  • perhe, jonka arki on raskasta esim. toisen vanhemman matkatyön tai vanhempien väsymyksen takia

Kuka voi tulla perhekummiksi?

Vapaaehtoiset perhekummit ovat tavallisia, luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa ja kulkea kappaleen matkaa perheen rinnalla. Perhekummiksi haluavat haastatellaan ennen koulutusta.

Millaisen koulutuksen perhekummit saavat?

Perhekummikoulutus kestää 20 tuntia. Koulutus järjestetään kahtena lauantaipäivänä ja yhtenä arki-iltana. Koulutuksen sisältöjä ovat mm. vapaaehtoistoiminnan periaatteet, perhe ja vanhemmuus, vuorovaikutustaidot, perhekummina toimiminen sekä ammatillisen ja vapaaehtoistoiminnan erot. Koulutus on maksuton. Tarjoamme koulutuspäivinä lounaan tai iltapalan osallistujille.

Millaista perhekummina toimiminen on?

Perhekummin antama tuki vahvistaa lapsiperheen elämänhallintaa ja antaa voimia arkeen. Tukeminen on käytännössä keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä. Tapaamisia on sopimuksen mukaisesti, yleensä kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan. Perhekummit saavat koulutuksen lisäksi säännöllistä ammatillista ohjausta sekä tukea.

Seuraavat koulutukset

Seuraavista koulutuksista saat lisätietoa MLL:n Uudenmaan piirin nettisivuilta.  Lue lisää

Lisätietoja

Jaana Dolk, p.044 540 9988, jaana.dolk@mll.fi

Paljon lisää tietoa perhekummitoiminnasta löydät MLL:n Uudenmaan piirin nettisivuilta!

Perhekummin tukea perheellesi

Alueellamme on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin järjestämää perhekummitoimintaa. MLL:n perhekummit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka haluavat olla mukana tukemassa lapsiperheitä. Oman perhekummin voivat saada odottavat ja alle kouluikäisten lasten perheet, jotka tarvitsevat tukea arkeensa.

Lisätietoja perhekummitoiminnasta http://olettarkea.fi/